Massa Hair Styler

Kuru saçlar ın nedenleri ve kuru saçlar için ürünler

kuru saçlar

Günümüzde oldukça yaygın bir problem haline gelen kuru saçlar özellikle bayanlarda çok fazla bir şikayet konusu.

Saçlardaki kuruluk saçın oldukça bakımsız ve mat bir görünümüne neden olmaktadır.

Kuru saçlara model verilebilmesi,şekillendirilmesi normal bir saça göre daha çok uğraştırıcı olacaktır.Sebebi çok bakımsız görüldüğü ve sürekli birbirine karıştığı için bu işlem normalinden daha uzun sürecektir.

Yıkandıktan sonra tarayıp açılması daha uzun sürecektir.

Kuru saçlar ın sebepleri

Kuru saçların en büyük nedenlerinden birisi bakımsızlıktır.Hava kirliliği,kullandığımız şekillendiriciler(fön,maşa,düzleştirici),saçlarımıza yaptırdığımız işlemler(boya,röfle,vs)saçlarımızın daha da fazla kurumasına sebep olacaktır.

Saçlarımızın kuruma sebeplerinden birisi de kullandığımız şampuanlardan dolayıdır.

Marketlerde satılan şampuanların içerisinde çok fazla kimyasal olmasından dolayı bu saçlarımıza aşırı derece zarar veriyor ve kuruluğa sebep oluyor.

Nedenlerden birisi ise çok fazla şampuan kullanmak.Saçlarımıza aşırı şampuan yapmak kafa derisine zarar vermekte olup derinin kurumasına yol açacaktır.

Çok fazla şampuan kullanılmaması ve çok fazla saçınızı yıkamamanızı tavsiye ederiz.

Kuru saçların zararları

Saçların kuru olması saçların kırılmasına,daha da çok yıpranmasına sebep olmakla beraber görüntü olarak çok itici bir görüntüye sebep olmaktadır.

Doğal olarak hiçkimse bu görüntüyü kendisine yakıştıramamaktadır.

Kuru saçlar eğer saça istenilen nem verilemediği taktirde ilerleyen zamanlarda saç dökülmesine neden olabilir.

Kuru saçların sebebi

Saçlarınızı daha az yıkayın

Saçlarınızı çok fazla yıkıyorsanız bu sayıyı azaltın.Çok fazla yıkamak ve şampuan yapmak saç derisinine zarar vermekte olup derinin kurumasına neden olacaktır.

Daha soğuk bir suyla yıkayın

Soğuk suyun saçlara iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz.Yazın bu uygulanabilir bir durum fakat soğuk havalarda pek muhtemel olmuyor.Ancak son durulamada dayanabildiğimiz kadar soğuk suyla saçımızı durulamak saçımızı daha parlak göstermeye yardımcı olacaktır.

Doğru açma tarakları

Evinizde kullandığınız açma tarağınız saçınızı tararken çok fazla çekiştiriyor ise daha rahat tarama yapan,kaliteli bir açma tarağı kullanabilirsiniz.

Şampuan seçimi

Piyasada bulunan şampuanların içerisinde çok fazla kimyasal madde olması,aldığımız şampuanın saçımıza uyumlu olmaması kuruluğa neden olan sebeplerden birisi.Şampuan seçiminde daha dikkatli olunmalı ve kaliteli bir şampuan ile yıkanmalıdır.

Şekillendiriciler

İş,okul hayatının yoğun temposunda en büyük kurtarıcılarımızdan birisi olan şekillendirici,düzleştirici ve maşalar yüksek ısıları sebebiyle saçımıza yapabileceğimiz en büyük kötülüklerden birisi aslında.

Bu durum biraz mecburi bir durum olmakta fakat kullandığımız şekillendiricilerin ısı ayarlarından mümkün olabildiğince daha düşük ısı ile işlem yapılırsa saça daha sağlıklı olacaktır.

Boya ve açma işlemleri

Saç boyaları,açma işlemleri gereğinden fazla yapıldığı ve yanlış işlem yapıldığı taktirde saçımızda kuruluğa sebep olacaktır.

Saçlarımızı boyarken(evde boya işlemi yapılıyorsa)market boyaları yerine daha profesyonel saç boyaları tercih edilmelidir.

Açma işlemleri genelde kuaförlerde yapılır.(Röfle,balyaj,ombre) tarzı işlemlerde işlemi yapan kişi oldukça profesyonel olmalı ve kullandığı ürünler kaliteli ürünler olmalı.Açma işleminde saç gereğinden fazla bekletilmemeli,sürekli takip edilmelidir.

Kuru saçlar için bakım

Saçlarımıza kuruluğa sebep olan nedenleri ve çözümlerini sizlerler paylaştık.Fakat tüm bu işlemlerin yanı sıra profesyonel ürünlerden destek almakta da fayda var.Salonumuzda kullandığımız ve günlük hayattada kullanabileceğimiz profesyonel saç bakım ürünlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kuru saçlar için krem

Saçın ana maddesi keratindir.Yapılan işlemler,kullanılan şekillendiriciler,hava kirliliği ve birçok faktör saçtaki keratin maddesinin azalmasına sebep olmaktadır.

EUGENE PERMA KERATİN ŞAMPUANI ve EUGENE PERMA KERATİN REPARATION ULTIMATE REPAIR MASKE saçlarımıza kaybettiği keratini geri kazanmamıza yardımcı oluyor.

İçeriğinde hiçbir şekilde tuz,paraben,silikon,alkol gibi maddeler olmadığı ve doğal içerikleri sayesinde saçlarımıza kaybettiği nemi geri kazandırıyor.

Kuru saçlar için şampuan

kuru saçlar
  • Keraction komplexi ile zenginleştirilmiş şampuan yıpranmış saçları güçlendirir ve saçın direncini arttırır.Saçı güçlendirir ve onarılmasını sağlar.
  • Keratin maskesi saça derinlemesine etki ederek çimento görevi sağlar.Saça yumuşaklık ve parlaklık verir,saç yüzeyinde pürüzsüz bir görüntü sağlar,saçın elastikiyetini arttırır ve dış etkenlere karşı saçınızı korur.

Eugene perma ürünlerini satın almak için (0212 260 09 79) veya

Ayazmadere caddesi no:20/a Dikilitaş/Beşiktaş Massa Kuaför adresimizi ziyaret edebilirsiniz.